Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Carol suites

15 december 2018 @ 20:00 - 22:00

€15

In het kader van haar 45 jarig bestaan was het de wens van het Hagenkoor om voor haar jaarlijks concert een programma samen te stellen rond een compositie ondersteund door een kamerorkest en dit in samenwerking met zangers uit andere koren. De keuze viel op de “Carol Suites” van de hand van Mark Hayes, een Amerikaanse componist en arrangeur. De compositie brengt een reeks van herkenbare Europese kerstliederen, zeer toegankelijk voor uitvoerders en toehoorders en verpakt in een leuke en originele orkestratie.

Het programma wordt gebracht in samenwerking met het Instrumentaal Ensemble Orfeo ( http://www.orfeo.be/muziektheater/ ), het Vocaal Ensemble Frizant uit Kampenhout ( www.frizant.be ), en enkele zangers van koren uit het Mechelse ter versterking van het Hagenkoor.

 

 

Mark Hayes

Geboren in Wisconsin ( USA ), 28 maart 1953.
Hij groeide op in een creatieve muzikale omgeving waar hij op 10 jarige leeftijd aan de piano reeds zijn improvisatietalent ontwikkelde. Gedurende zijn studies aan de hogeschool droomde hij er steeds meer van om componist te worden. Dit bleek zijn roeping en vandaag is hij internationaal gekend als componist maar ook als dirigent en concertpianist.
Zijn muziek vind je vooral in de bibliotheken van kerken en universiteiten. Zijn composities & arrangementen hebben een typische “American Sound” gekenmerkt door stijlen als Gospel, Jazz, Pop, Folk maar ook Klassiek zoals in de “Carols”. Hij publiceerde zomaar eventjes een 1000-tal werken. Enkele van zijn grote  werken zijn de orkestratie van “Civil War Voices” , bekroond als beste Musical in 2010, het “Te Deum” & “Magnificat” voor het eerst uitgevoerd in de  Carnegie Hall in New-York en “The American Spirit” en “Requiem” telkens gecreëerd in het Lincoln Center respectievelijk in 2011 en 2013.

Gegevens

Datum:
15 december 2018
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€15

Locatie

Toverveld
Overstraat, 60
Veltem, België
+ Google Maps